info@azhbr.gov.al
Tel: +355 42228318
E hënë – E premte

Petrit Cobo

Subjekti planifikon te investoje ne makineri dhe pajisje per ruajtjen, ambalazhimin dhe etiketimin e veres. Kapaciteti perpunues i veres se kantines eshte mbi 200 hekto litra ne vit

Libonike Nurellari

Me anë të këtij projekti, Kantina e Verës Nurellari synon investime në: Pajisje per stabilizimin e ftohtë të verës dhe magazinim përfundimtarë të produkteve: Pajisje vaskë me kapacitet 30 hL-120 hL- E prodhuar posaçërisht me termoizolim dhe këmishe ftohëse, duke berë të mundur stabilizimin e verës në kushte optimale gjatë fermentimit. Pajisje “Micro due”- Kjo pajisje e sofistikuar bën të mundur kontrollin e oksigjenit (përqendrimin e tij të tretur) në verë duke e kushtëzuar veren të arrij temperaturën e kërkuar nga sistemi qëndrore i ftohësit në mënyre efikase dhe optimale. Në këtë mënyre cilësia e verës garantohet duke përdorur shumë herë më pak energji elektrike se sa metodat klasike alternative. Pajisje për MAGAZINIM- Pjesë shumë e rëndësishme dhe delikate përpara paketimit (përfshi ketu mbushjen e shisheve), etiketimit, dhe shpërndarjes së produkteve përfundimtare dhe nën produkteve të brëndëshme, është edhe proçesi i magazinimit (ruajtjes) së verës. Për të ruajtur vlerat dhe përmisuar cilësinë e produktit, është teknologjikisht përcaktuese magazinimi i verës rifuxho në bute druri duke mundësuar oksigjenimin e kontrolluar por edhe ruajtjen e temperaturës konstante që është kaq e rëndësishme dhe përcaktuese për produktin final.

IUMENTIS SHPK

Ndertim Thertore, Linje therje, Pajisje dhe Makineri per Thertore si dhe impiant per per trajtimin e mbetjeve.

I.N.C.A. NORD FISH

Investimi qe kompania do te kryeje ka te beje me blerjen dhe vendosjen e linjes per riciklimin e mbetjeve me origjine shtazore dhe peshkore

DUPI FRUT SHPK

Nepermjet investimit te ri DUPI FRUIT SHPK kerkon rritjen e kapaciteteve perpunuese ne masen 25%, sidomos atyre paketuese per te arritur qe brenda 5 vjeteve te ardheshem (perfshi edhe 2019), te arrije ne shitjen e rreth 3000 ton hudher te perpunuar dhe ambalazhuar

Rritjen e sigurise ushqimore per produktin qe ofron si dhe lehtesira per perdorimin e ketij produkti nga konsumatore te ndryshem nepermjet alternativave te ambalazhimit, paketimit dhe llojeve te nenproduktit baze.

Per realizimin e ketyre objektivave do te investohet per :

1. Linja e paketimit,ne te cilen vec trasportjereve jane dhe tre makinerite kryesore, makineria e dozimit ne peshar 250 dhe 1000 gr.

2. Makina e dedektimit te metaleve, me qene se hudhrat paketohen direkt per konsum, sidomos ato per restaurantet dhe guzhinat, standartet e vendeve te BE-se kerkojne cekimin qe produkti eshte kontrolluar per mos pranine e mbetjeve metalike te ndryshme.

3. Ambjetet frigoriferike, me dy destinacione,

3.1 Nje pjese e hudhrave te gateshme per konsum, per te rritur sigurine ushqimore..

3.2 Dhoma frigoriferike me regjim pune -5?C, per te depozituar lenden e pare rezerve te proceseve te prodhimit, me kapacitet 200 ton

BUNA SHPK

Ndertimi i reapartit te perpunimit te fruta-perimeve dhe ne linjen e perpunimit te fruta perimeve ne katin e pare te nderteses dhe blerja e linjes se perpunimit te monobllok ne ferme me kapacitet 50 kg/ore. Linja e perpunimit eshte ne funksion te aktiviteteve te tjera ne ferme, sidomos te restorantit si dhe per shitjen e e produketeve. Ndertimi do te jete me sip. 1217 m2, podrum me sistem ftohje te jashtem dhe te brendshem.