info@azhbr.gov.al
Tel: +355 42228318
E hënë – E premte

IUMENTIS SHPK

Ndertim Thertore, Linje therje, Pajisje dhe Makineri per Thertore si dhe impiant per per trajtimin e mbetjeve.

I.N.C.A. NORD FISH

Investimi qe kompania do te kryeje ka te beje me blerjen dhe vendosjen e linjes per riciklimin e mbetjeve me origjine shtazore dhe peshkore

DUPI FRUT SHPK

Nepermjet investimit te ri DUPI FRUIT SHPK kerkon rritjen e kapaciteteve perpunuese ne masen 25%, sidomos atyre paketuese per te arritur qe brenda 5 vjeteve te ardheshem (perfshi edhe 2019), te arrije ne shitjen e rreth 3000 ton hudher te perpunuar dhe ambalazhuar

Rritjen e sigurise ushqimore per produktin qe ofron si dhe lehtesira per perdorimin e ketij produkti nga konsumatore te ndryshem nepermjet alternativave te ambalazhimit, paketimit dhe llojeve te nenproduktit baze.

Per realizimin e ketyre objektivave do te investohet per :

1. Linja e paketimit,ne te cilen vec trasportjereve jane dhe tre makinerite kryesore, makineria e dozimit ne peshar 250 dhe 1000 gr.

2. Makina e dedektimit te metaleve, me qene se hudhrat paketohen direkt per konsum, sidomos ato per restaurantet dhe guzhinat, standartet e vendeve te BE-se kerkojne cekimin qe produkti eshte kontrolluar per mos pranine e mbetjeve metalike te ndryshme.

3. Ambjetet frigoriferike, me dy destinacione,

3.1 Nje pjese e hudhrave te gateshme per konsum, per te rritur sigurine ushqimore..

3.2 Dhoma frigoriferike me regjim pune -5?C, per te depozituar lenden e pare rezerve te proceseve te prodhimit, me kapacitet 200 ton

BUNA SHPK

Ndertimi i reapartit te perpunimit te fruta-perimeve dhe ne linjen e perpunimit te fruta perimeve ne katin e pare te nderteses dhe blerja e linjes se perpunimit te monobllok ne ferme me kapacitet 50 kg/ore. Linja e perpunimit eshte ne funksion te aktiviteteve te tjera ne ferme, sidomos te restorantit si dhe per shitjen e e produketeve. Ndertimi do te jete me sip. 1217 m2, podrum me sistem ftohje te jashtem dhe te brendshem.

Anastas Qorri

Kompania do te investoj ne ndertimin e nje magazine per perpunimin e produkteve bujqesore , ky investim do te krijoj mardhenie te ndersjellta me bisneset e vegjel dhe te mesem.

Nedrete Arapi

Investimi parashikon ndërtimin e një magazine të re me sipërfaqe 1,540 m2 (77 m x 20 m) dhe volum 9,200 m3 (h = 6 m) për grumbullimin, seleksionimin, kalibrimin, ambalazhimin, dhe tregtimin e frutave dhe perimeve të freksta për eksport. Brenda ketij ambienti eshte parahsikuar edhe ndërtimi it re dhomave frigoriferike me një sipërfaqe të përbashket 375 m2 (25 m x 15 m) dhe volum 1,575 m3 (h = 4.2 m). Dy prej dhomave frigoriferike me kapacitet rreth 100 ton sejcila do të jene me rregjim temperature 0 – 5 °C dhe do të sherbejne për të depozituar produktet e gatsheme për eksport deri në momentin e tranportit. Dhoma tjeter me të njëjtin kapacitet do të jete me rregjim -18°C për të konservuar produkte të gatshme si luleshtrydhe hudhra etj. I githë investimi do të mbeshtesë futjen dhe përmiresimin e teknologjive qe përmbushin standardet e BE për përmiresimin e sigurisë ushqimore dhe sistemeve të cilesisë.