info@azhbr.gov.al
Tel: +355 42228318
E hënë – E premte

 

 

Mbi Kaninë, në panoramën që gërsheton detin dhe malin, na shfaqet përpara një nga pamjet më mbresëlënëse të natyrës.

“Disa njerëz e shohin me përçmim blegtorinë. Ne mendojmë të ecim fuqishëm në këtë fushë.

1300 krerë të imëta, rreth 20 kuaj, 40 gjedhë dhe rraca e veçantë e qenve dalmat, me preardhje ilire janë të vendosur prej vitesh në këtë zonë piktoreske të qytetit bregdetar.

“Kemi bërë një punë të madhe. Prej 5 vitesh kemimbështetje nga shteti, kyresisht AZHBR në lidhje me përfitimet në këtë fushë.

Ferma e hapur është e mbështetur nga AZHBR prej vitesh për mbarështimin e tufës bazë, falë së cilës fermeri Rafael Kulo na tregon se kanë mundur të minimizojnë shpenzimet e ushqyerjes së kafshëve, por edhe ti shtojnë ato.

 “Është një diçka e para që ndjen kënaqësi, e dyta nuk e gjen dot kudo këtë atmosferë dhe e treta të jep fitime. Këta qenë nuk besoj se mund ti gjeni në asnjë vend tjetër në Shqipëri”.

Leave Your Reply

Your email address will not be published.

*