info@azhbr.gov.al
Tel: +355 42228318
E hënë – E premte
“ Këtë punë nuk e kam me t’bleme po e kam me t’leme”, na rrëfen Veliu me krenari trashëgiminë e tij familjare, e cila sot është puna dhe burimi kryesor i të ardhurave. “Kam 300 kokë dele këtu në fermën time Mbarështimi i qingjave dhe rritja e të imtave është puna kryesore e fermerit nga fshati Bardhoc i Kukësit. “Konkretisht rrisim qingjat, dhe bëjmë përpunimin e djathit vetë, në mungesë të një baxho që ndodhet në zonën tonë që ka nevojë shumë për një baxho”. Është mbështetur nga AZHBR nëpërmjet Skemës Kombëtare. Sot ai ka në fermën e tij rreth 300 krerë dele. Veliu thotë se qenë një shtysë për të vijuar akoma më shumë angazhimin e tij në këtë sektor.

Leave Your Reply

Your email address will not be published.

*