info@azhbr.gov.al
Tel: +355 42228318
E hënë – E premte

Skema Kombëtare 2024: Mbështetje për kultivimin e perimeve, luleshtrydheve dhe rrushit të tavolinës në serra

Në Skemën Kombëtare 2024, bujqësia në serra mbështetet në vlerën 200 mijë lekë për hektar, për sipërfaqe 1 deri në 5 hektarë, por jo më shumë se dy sezone mbjellje në vit. Për herë të parë këtë vit janë eliminuar tavanet e aplikimit.

Fermerët me sipërfaqe më të mëdha se 5 hektarë, do të përfitojnë 50% të masës së financimit për çdo hektar mbi tavanin.

Aplikuesit në grupimet e Bashkimit të Fermerëve, do të përfitojnë të parët dhe secili prej tyre do të marrë në llogari të veçantë masën e financimit në nivelin maksimal, duke synuar realizimin e të njëjtin produkt bujqësor, drejt të njëjtit treg dhe me të njëjtin protokoll prodhimi.

 

 

Leave Your Reply

Your email address will not be published.

*