info@azhbr.gov.al
Tel: +355 42228318
E hënë – E premte

Masa mbështetëse për kultivimin e grurit dhe subvencionimin e karburanteve për peshkim – Thirrja për aplikime nga data 1 shtator deri më 23 shtator 2022

AZHBR ka përfunduar fushatën informuese për masat mbështetëse 7/1 dhe 7/2, të cilat ofrojnë subvencione për kultivimin e grurit, duke shtuar 30 000 lekë për hektar (HA) për sipërfaqe jo më pak se 1 HA, si dhe mbështetje për peshkimin me lëndë djegëse. subvencion prej 40 lekësh për litër. Takime u mbajtën në të gjitha rajonet, me interes të veçantë për kultivimin e grurit. Shumica e fermerëve të grurit janë gjithashtu përfitues të skemës së mbështetjes së karburanteve, e cila ndihmon në uljen e shpenzimeve dhe rritjen e fitimeve në bazë të prodhimit.

Aplikimet do të kryhen online, pa pasur nevojë për dokumente fizike, nëpërmjet portalit e-albania, duke përdorur numrin e identifikimit të fermerit (NIPT) dhe vetëdeklarimin. Për peshkatarët, aplikimet dorëzohen me dokumentet e kërkuara sipas kritereve të publikuara në faqen zyrtare të AZHBR-së. Më poshtë është një video shpjeguese mbi procesin e aplikimit online, e cila do të qëndrojë e hapur deri më 23 shtator 2022.

Leave Your Reply

Your email address will not be published.

*