info@azhbr.gov.al
Tel: +355 42228318
E hënë – E premte

Kulinaria Shqiptare prezantohet në panairin e Torinos

Me ftesë të Fondit Europian të Trajnimeve, AZHBR mori pjesë në takimin ndërkombëtar për Ballkanin Perëndimor, duke prezantuar me krenari rezultatet në zbatimin e programit IPARD-II në Shqipëri. Eventi i rrjeteve ndërkombëtare për Ballkanin Perëndimor kompanitë, organet ndërmjetësuese dhe kërkimore, institucionet nga sektori agroushqimor.

Kjo ngjarje e parë e rrjeteve ndërkombëtare zhvillohet në kuadër të projektit të ri të ETF “Skilling up Sektori agroushqimor i Ballkanit Perëndimor: dixhitalizim, gjelbërim” i cili u lançua zyrtarisht qershorin e kaluar 2022. Ai bashkon SME-të inovative në sektorin agroushqimor, shoqatat e biznesit, grupimet dhe institucionet arsimore, trajnimi dhe kërkimore të përfshira në inovacionin, ngritjen dhe rikualifikimin e tyre për fuqinë punëtore. Gjithashtu, përkrah Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural morrëm pjesë në aktivitetin ndërkombëtar për rrjetëzimin dhe bashkëpunimin e vendeve të Ballkanit perëndimor në aktivitetin ndërkombëtar “Terra Madre Salone del gusto”.

 

Leave Your Reply

Your email address will not be published.

*